Ex - Libris J. Køhler : Kraków 1964 / Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1964)
Przedstawia Twardowskiego siedzącego na kogucie, niżej na wstędze napis: Ex - Libris J. Køhler, u dołu: Kraków 1964. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem autograf aut. i data.