Ex Libris Ch. Elsener H . Eggimann. - Eggimann, Hans (1872-1929) (1910)
Nad brzegiem górskiego jeziora, pod drzewem, obok okrągłego stolika, siedzi mężczyzna z wędką, na końcu której na haczyku jest zawieszona książka. U dołu napis: Ex Libris Ch. Elsener. W lewym górnym rogu w ramce napis: Der Fischer Vom Zugersee. Pod kompoz. kursywą w lustrzanym odbiciu nazwisko aut., miejsce wydania i data.