Medal. Emeryk Hutten Czapski. - Jarnuszkiewicz, Jerzy (1919-2005).; Mennica Państwowa (Warszawa). ([Warszawa] : [Mennica Państwowa], 1978)
Medal. Awers: Popiersie, obok po jednej stronie herb i napis: Emeryk Hutten Czapski, po drugiej daty życia: Ur. 5.XI.1828/ Zm.23 VII 1896. Rewers: napis: Temu Który Pamiątki Ojczyste Ocalił Z Burzy Dziejowej W Stupięćdziesiątą Rocznicę Urodzin PTAiN Sekcja Numizmatyczna W Łodzi, niżej awers i rewers monety króla Władysława Łokietka ze św. Stanisławem biskupem.
Tytuł utworzony przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie siedziby wykonawcy.
Wydawca na podstawie znaku wykonawcy.
Keywords: 1945-1989; 1901-2000; Medale; Polska; Obiekty trójwymiarowe