Ex Libris Józefa Ondrusza / Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1966)
Przedstawia wirujące ptaki, w półkolu napis: Ex Libris Józefa Ondrusza. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem autograf aut. i data.