Aus Zoppots Vergangenheit - Clara Bernthal (Gdańsk). (Danzig : Verlag: Clara Bernthal, 1905)
Przedstawia trzy ilustracje z historyczną zabudową Sopotu: Aptekę 1842-1903, Hotel Kutzbach 1831-1900, dawny budykek Domu Zdrojowego 1824-1879.
Data wg budowy poczt. i biogramu wyd.