Ex Libris Irena Nováková : Mĕlnický Denár Knĕžny Êmy / Ctibor Šťastný. - Šťastný, Ctibor (1884-1962) (1943)
Na tle ozdobnych liści awers i rewers średniowiecznej monety, u dołu napis: Mĕlnický Denár Knĕžny Êmy, niżej napis: Ex Libris Irena Nováková. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.