Gdańsk : Kościół św. Bartłomieja - Przypkowski, Tadeusz (1905-1977).; Polskie Towarzystwo Krajoznawcze (Warszawa : Polskie Towarzystwo Krajoznawcze, 1945)
Przedstawia kościół św. Jakuba w Gdańsku, widok na ulicę Łagiewniki, po prawej ruiny kamienicy przylegającej do kościoła. Około 1945 roku.
Data według przedstawienia. Tytuł błędnie na awersie.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk; Ulica Łagiewniki (Gdańsk, Polska) -- karty pocztowe; Kościół św. Jakuba (Gdańsk, Polska) -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- karty pocztowe