Antoni Cwojdziński - Freuda teoria snów : Komedia w 3 aktach / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1957)
Program teatralny premiery w Teatrze Kameralnym w Sopocie 10.11.1957 r. Reżyseria: Zygmunt Hübner, scenografia: Janusz Adam Krassowski, kierownik literacki: Walerian Lachnitt.