Kniha Malíře Standy Hlinovského / C. - Cinybulk, Vojtech (1915-1994) ([wydawca nieznany], 1957)
Mężczyzna w stroju renesansowym, z paletą w jednej ręce i kielichem w drugiej. Obok niego dwie kobiety, u dołu w ozdobnej ramie napis: Kniha Malíře Standy Hlinovského. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf autora.