Ex-Libris Dr. Joan Catasús : No Es Pas Pel Pudor, Es Ço Mes Natural, Doncs Séstremeix Pel Dolor Que Te'l Queixal: / Josep de Riquer. - Riquer, Josep de (1897-1978) ([wydawca nieznany], 1951)
Przedstawia nagą kobietę, u góry z prawej strony cytat: No Es Pas Pel Pudor, Es Ço Mes Natural, Doncs Séstremeix Pel Dolor Que Te'l Queixal, napis z lewej strony u góry: Ex-Libris, na dole: Dr. Joan Catasús. Nazwisko artysty i data w obrębie kompozycji.