Ex-Libris Dr. Joan Catasús : No Es Pas Pel Pudor, Es Ço Mes Natural, Doncs Séstremeix Pel Dolor Que Te'l Queixal - Riquer, Josep de (1897-1978).; Catasús, Joan (1911-1971). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1951)
Przedstawia nagą kobietę, u góry z prawej strony cytat: No Es Pas Pel Pudor, Es Ço Mes Natural, Doncs Séstremeix Pel Dolor Que Te'l Queixal, napis z lewej strony u góry: Ex-Libris, na dole: Dr. Joan Catasús. Nazwisko artysty i data w obrębie kompozycji.
Na odwrocie nazwisko artysty.
Keywords: Ekslibrisy -- Hiszpania -- 20 w; Ekslibrisy lekarzy