Opisy podróży Martina Grunewega / wprowadzenie i redakcja naukowa tekstów źródłówych Almut Bues ; tłumaczenie Eliza Borg. - Gruneweg, Martin (1562-ok. 1618)
Publikacja zawiera przetłumaczone na język polski fragmenty opisów kilku większych miast Królestwa Polskiego, które Gruneweg zwiedził podczas swych peregrynacji.