Opisy podróży Martina Grunewega - Gruneweg, Martin (1562-ok. 1618); Bues, Almut (1953- ).; Borg, Eliza (1951- ). (2012)
Publikacja zawiera przetłumaczone na język polski fragmenty opisów kilku większych miast Królestwa Polskiego, które Gruneweg zwiedził podczas swych peregrynacji.
Tytuł nagłówkowy.
Zawiera ilustracje.
Keywords: Grüneweg, Martin -- (1562-ok. 1618).; Dominikanie; 1501-1600; 1601-1700; Polska; Relacja z podróży; Pamiętniki i wspomnienia; Artykuł z pracy zbiorowej