Grafiek Verzameling H. J. De Swart - Battermann, Johannes (1909-1999).; Swart, H. J. de. ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1967)
Dwie siedzące na krzesłach postacie oglądające obrazy, napis u góry: Grafiek Verzameling, u dołu: H. J. De Swart. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.
Na odwrocie nazwisko artysty, data według inwentarza zbioru ekslibrisów PAN BG.
Keywords: Ekslibrisy -- Holandia -- 1945-1970.