Rząd - rządzi, partia - kieruje, naród - głoduje!. ([wydawca nieznany], 1983)
Plakat z powielacza. Pod napisem ręce wyciągnięte do kości na sznurkach. W prawym dolnym rogu: NSZZ Solidarność-Region Chełmski.