F. F. T. Jungschulz von Roebern [Rossmässler Johann Friedrich]. - Rossmässler, Friedrich (1775-1858) (1790)
Na tle podpiętej kotary tarcza herbowa - jeleń stojący na tylnych nogach z szablą w pysku. Po bokach tarczy labry z akantu. U góry hełm otwarty w szlacheckiej koronie, z którego jako klejnot występuje 2/3 jelenia z szablą w pysku i skrzydłami na grzbiecie. U dołu półkolisty napis w trzech wierszach: F. F. T. Jungschulz von Roebern.