Kozaczyzna w świadomości polskich elit XIX wieku - Kulecka, Alicja (1956- ). (2011)
Zakres i treść: Kozaczyzna w historiografii, Kozaczyzna w literaturze pięknej, Kozaczyzna w ideologii i pragmatyce politycznej.
Tyt. nagł.