Ludzie i Książki 60 lat wspomnień 1946-2006 / Halina Menegon-Kozel ; Pedagogiczna Biblioteka Wojewódzka im. Gdańskiej Macierzy Szkolnej w Gdańsku. - Menegon-Kozel, Halina (Pedagogiczna Biblioteka Wojewódzka im. Gdańskiej Macierzy Szkolnej, 2006)
Dokumenta zawiera prezentację siedzib Pedagogicznej Biblioteki Wojewódzkiej w Gdańsku również filii), sylwetki kolejnych dyrektorów, jubileuszy.