Ex libris Biblioteki Powiatowej w Tczewie 1260-1960 / Stanisław Rolicz. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) (1960)
W górnej części kompozycji wstęga z napisem: "EX LIBRIS", pod nią panorama miasta, parowozownia "Okrąglak" i lokomotywa z wagonami. Z lewej strony herb Tczewa z datą upamiętniającą 700-lecie miasta Tczewa. U dołu rozłożony zwój papieru z napisem: "BIBLIOTEKI POWIATOWEJ W TCZEWIE".