Problemy tekstowo-gatunkowe drukowanych przekładów Pisma Świętego w drugiej połowie szesnastego wieku / Izabela Winiarska-Górska. - Winiarska-Górska, Izabela
Keywords: 16th century, Polish Gospel's translations, vernacular vulgates, genre of a text, hypertext and paratext, collection.