Exlibris Dr. Stransky / E. Amadeus Dier. - Dier, Erhard Amadeus (1893-1969) ([wydawca nieznany], 1920)
W ozdobnej ramie, z girlandą kwiatów i puttami, na wzgórku porośniętym kwiatami siedzi kobieta, obok niej stoi mężczyzna oparty o łopatę, u dołu napis: Exlibris Dr. Stransky. Nazwisko artysty w obrębie kompozycji.