Ex libris RE : Romualda Erzepkiego / R. M. - Mękicki, Rudolf (1887-1942) ([wydawca nieznany], 1923)
Na owalnej tarczy, obwiedzionej kwiatowym ornamentem inicjały "RE" . U dołu kompozycji, na rodzaju ozdobnej szarfy - napis. Po bokach u dołu inicjały artysty.