[Ulotka. Incipit] Giftige Gase ... = Poisonous Gas! ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1945)
Ulotka ostrzegająca przed trującym gazem z okresu II wojny światowej.
Data na podstawie treści.
Równolegle tekst w języku niemieckim i angielskim.
Keywords: Gdańsk (woj. pomorskie); Gdańsk (Polska) -- 1939-1945 (Wojna i okupacja) -- druki ulotne; Druki ulotne -- 1900-1945.; Druki ulotne