[Afisz. Incipit] Miejski Komitet Bloku Stronnictw Demokratycznych w Gdansku zaprasza ... na uroczystą Akademię ... ([wydawca nieznany], 1947)
Afisz informujący o Akademii z okazji II. rocznicy wyzwolenia Warszawy, która miała miejsce w kinie Światowid (Okopowa).