Sen na plaży - Ostrogórski, Jerzy (1944-2020). ([Gdańsk] : [nakładem własnym autora], 1973)
Przedstawia kompozycję abstrakcyjną. W dolnej części kula, powyżej obłok w którym spacerujące sylwetki ludzkie i łodzie.
Pod kompozycją tytuł, technika, sygnatura autora i data. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1990 -- tematy, motywy