Latarnia morska - Płóciennik, Henryk (1933-2020). ([Łódź] : [nakładem własnym autora], 1969)
Przedstawia latarnię morską oraz poniżej tafli wody skałę, na której stoi.
Pod kompozycją tytuł, sygnatura autora i data. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1990 -- tematy, motywy