Gdańsk Załoga Gedani przed Wielkim rejsem / fotograf Janusz Uklejewski. - Uklejewski, Janusz (1925-2011) (1975)
Przedstawia załogę jachtu "Gedania" przed słynnym rejsem do Ameryki Północnej i Południowej. Na jachcie stoi załoga, pierwszy z prawej kapitan Dariusz Bogucki. (1975-1976).