[Upanietnienie istnienia Polskiej Szkoły podstawowej Macierzy Szkolnej w Gdańsku] - Nieżywiński, Włodzimierz (1923-1983). (Gdańsk, 1969)
Przedstawia odsłonięcie tablicy upamiętającej istnienie w miedzywojennym Gdańsku polskiej szkoły Macierzy Szkolnej, budynek, odsłoniecie pomnika i tablicy pamiatkowej, 1969 rok.
Tytuł nadany przez katalogujacego na podstawie opisów na rewersach.
Data według przedstawienia.
Autor według pieczątki na rewersie.
Keywords: Macierz Szkolna (Gdańsk) -- fotografie; Pomniki -- Polska -- Gdańsk -- 1945- -- fotografie; Tablice pamiątkowe -- Polska -- Gdańsk -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk