O potrzebie kodyfikacji międzynarodowego prawa środowiska / Genowefa Grabowska. - Grabowska, Genowefa (1944- ).
Płaszczyzny kodyfikacji międzynarodowego prawa środowiska. Kodyfikacje wewnętrzne. Kodyfikacje międzynarodowe. Projekty kodyfikacji na forum organizacji międzynarodowych. Organizacja Narodów Zjednoczonych. Organizacje regionalne.