Ex Libris Eugenii Gumowskiej - Jakubowski, Wojciech (1929-2024).; Gumowska, Eugenia ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1956)
Na tle kwiatów rózgi liktorskie oplecione wstążką, z lewej strony napis: Ex Libris Eugenii Gumowskiej.
Nazwisko autora i data według podanej bibliografii.
Trzydzieści exlibrisów rytowanych w miedzi Wojciech Jakubowski, Toruń 1956
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.