Malbork. Wielki Fryc na podwórzu zamku J. Bułhak i Syn. (J. Bułhak i Syn Fotograficy Warszawa - Żolibórz Krasińskiego 18 m 1, 1949)
Przedstawia ostrzelany i powalony na podwórzu zamku malborskiego pomnik Frderyka II Wielkiego.