Ex Libris Marii Piotrowiczowej 1937 - Kulikowska, Maria (1895-1989).; Piotrowiczowa, Maryla ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1937)
Stylizowane kwiaty tulipanów na tle siatki z pięciokątów, napis: Ex Libris, pod siatką: Marii 1937 Piotrowiczowej.
Na odwrocie pieczątka z nazwiskiem artystki i techniką graficzną.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1900-1945.