Panorama Gdańska w kierunku kanałów. (1945)
Przedstawia zniszczone w czasie II wojny światowej Śródmieście Gdańska, widok z kościoła Mariackiego w kierunku Motławy, na pierwszym planie ulice Świętego Ducha i Grobla IV, 1945 rok.