Semiotic landscape : [Polen/Österreich] / [Konzept und Entwurf des Kataloges Dorota Monkiewicz ; Übers. Tatiana Jaroszyńska]. - Jaroszyńska, Tatiana; Monkiewicz, Dorota (1961- ). (Adam-Mickiewicz-Institut : Nationalmuseum Warschau, 2002)
Katalog wystawy zorganizowanej w ramach programu "Rok Polski w Austrii 2002" przez MN w Warszawie, Instytut Adama Mickiewicza oraz Galerie Ernst Hilger i Charim Galerie w Wiedniu w Muzeum Rzeźby im. Xawerego Dunikowskiego w Królikarni, Warszawa, 18.10 - 17.11.2002.