Muzeum Okręgowe w Toruniu Oddział Mikołaja Kopernika : Felix Qui Potuit Rerumcognoscere Causas / W. J. - Jakubowski, Wojciech (1929-2024) (1973)
Trzy rzędy gotyckich okien z manswerkami, wzdłuż krawędzi napis: Muzeum Okręgowe w Toruniu Oddział Mikołaja Kopernika, u góry łacińska dewiza: Felix Qui Potuit Rerumcognoscere Causas. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.