Oświata pozaszkolna w Galicji : szkic z dziejów Macierzy Polskiej we Lwowie (1882-1918) - Hoszowska, Mariola (2011)
Początki, etapy działalności, publikacje.
Tytuł nagłówkowy.
Streszczenie angielskie.