Ex libris Miejskiej Biblioteki Publicznej Im. E. Raczyńskiego W Poznaniu / Stryjec. - Stryjec, Ryszard (1932-1997) (1979)
Wyłaniająca się z okna naga półpostać kobieca, po bokach fantazyjne wyobrażenia, u dołu napis: Ex Libris Miejskiej Biblioteki Publicznej Im. E. Raczyńskiego W Poznaniu.