Praktyczne cele i aspekty kształcenia tanatologicznego pedagogów i nauczycieli / Przemysław Paweł Grzybowski. - Grzybowski, Przemysław
Zakres i treść: tanatopedagogika w aspekcie międzydyscyplinarnym, tanatopedagogika w aspekcie międzykulturowym, tanatopedagogika w aspekcie poprawy jakości życia, tanatopedagogika w aspekcie zróżnicowania stanów zdrowia, tanatopedagogika w aspekcie pracy nauczyciela i szkoły, tanatopedagogika w aspekcie działalności społecznej, tanatopedagogika w aspekcie prawnym, tanatopedagogika w aspekcie sztuki i rozrywki, tanatopedagogika w aspekcie formalno-organizacyjnym.