Kościół N. P. Maryi, widok z ruin ulicy Długiej - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986). ([Gdańsk, 1945)
Przedstawia Kościół Mariacki, widok od ul. Długiej, 1950 r.
Tyt. główny i data na pierwszej karcie teki, tyt. zdjęcia nadany przez fotografa na rewersie.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Bazylika Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny (Gdańsk, Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Ulica Długa (Gdańsk, Polska) -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie