Dr. Kozocsa Sándor Könyve / György Buday. - Buday, György (1907-1990) (1937)
Mężczyzna z gęsim piórem i książką w ręku stojący przy stole, na którym leży otwarta książka, obok na ścianie obraz - pejzaż, wzdłuż górnej krawędzi napis: Dr. Kozocsa Sándor Könyve. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.