Z knig Vasilâ Vasiloviča Bob'âka / Jan Panteluk. - Pantelûk, Ìvan Grigorovič (1913-1992) (1961)
Mężczyzna czytający gazetę, w głębi pagórkowaty krajobraz, napis u góry: z knig, u dołu: Vasilâ Vasiloviča Bob'âka, sygnatura artysty, monogram IP w obrębie kompozycji.