Franciszek Hrubin - Sierpniowa niedziela : Sztuka w 3 aktach = (Srpnová nedele) - Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Teatr Wybrzeże, 1959)
Program teatralny premiery w Teatrze Kameralnym w Sopocie 10.08.1959 r. Reżyseria: Stanisław Milski, scenografia: Marian Kołodziej.
Keywords: Teatr "Wybrzeże" (Gdańsk); Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- programy; Program teatralny; Programy teatralne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.; Druki ulotne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.