Medal - 50-Lat Stronnictwa Demokratycznego. - Stronnictwo Demokratyczne ([Warszawa]. Stronnictwo Demokratyczne., 1988)
Medal. Awers : Panorama miasta, na jej środku prostokąt ze znakiem Stronnictwa Demokratycznego, niżej napis: Patriotyzm/Demokracja/Postęp, u góry 50/Lat/Stronnictwa Demokratycznego. Rewers : Widok Placu Zamkowego w Warszawie, wyżej flaga Polski, na dole 1937/Kluby Demokratyczne/1939/Stronnictwo Demokratyczne.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie siedziby emitenta.
Medal upamiętniający 50-lecie Stronnictwa Demokratycznego.
Keywords: 1901-2000; 1945-1989; Medale; Polska