Wlokąc się ku Nirwanie : nowe wiersze / Charles Bukowski ; przełożyli Marcin Baran i Dobrosław Rodziewicz. - Bukowski, Charles (1920-1994) (Noir sur Blanc, 2026)
Tom poezji Charlesa Bukowskiego, jednego z najbardziej kontrowersyjnych i szczerych pisarzy XX wieku, zawiera wiersze, które eksplorują tematy samotności, egzystencjalizmu, miłości, alkoholizmu i życia w miejskim chaosie. Przełożone na język polski przez Marcina Barana i Dobrosława Rodziewicza, utwory te ukazują brutalną szczerość i surową emocjonalność, które są charakterystyczne dla twórczości Bukowskiego.