Ioachimvs ab Hirtenberg Pastorius - Lang, Nikolaus (16..- ). ([Niemcy], 1681)
Przedstawia portret w popiersiu Joachim Pastorius (1611-1681).
Wokół portretu, na obramieniu architektonicznym tytuł-podpis: Ioachimvs ab Hirtenberg Pastorius Proton Apost Canonicus Varmiensis, Chelmensis, Decanus, Parochus Oficialis Gedanen. &&.
W polu kompozycji poniżej portretu po prawej sygnatura autora: N. Lang sc.
Miejsce i czas powstania na podstawie działalności autora i biografii portretowanego.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 17 w; Grafika portretowa -- 17 w