Ex Bibliotheca Henryk Raczyniewski / A. Bortowski. - Bortowski, Andrzej (1938- ). ([wydawca nieznany], 1963)
Przedstawia sklepienie gotyckie, wzdłuż jednego z żeber napis: Ex Bibliotheca Henryk Raczyniewski. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.