Transplantacje organów w wybranych dokumentach Kościołów jako ostatni akt miłosierdzia dawcy a kwestia wyrażania zgody na pobranie narządów / Krzysztof Śledziński. - Śledziński, Krzysztof (teologia)
Słowa kluczowe: transplantacje, miłosierdzie, przeszczepianie organów, bioetyka, dawstwo organów.