Langgasse in Danzig. (1835)
Przedstawia perspektywę ulicy Długiej w Gdańsku od strony Długiego Targu, z centralnie umieszczaonym Ratuszem Głównego Miasta i Fonntanną Neptuna, liczne scenki rodzajowe. Całość wraz z podpisem ukazana w lustrzanym odbiciu.