Langgasse in Danzig. ([Danzig], 1835)
Przedstawia perspektywę ulicy Długiej w Gdańsku od strony Długiego Targu, z centralnie umieszczaonym Ratuszem Głównego Miasta i Fonntanną Neptuna, liczne scenki rodzajowe. Całość wraz z podpisem ukazana w lustrzanym odbiciu.
U dołu w polu kompozycji tytuł.
Miejsce wydania według tematu i języka.
Datowanie według techniki i treści przedstawienia.
Autor nieznany, praca niesygnowana.
Keywords: Długi Targ (Gdańsk, Polska).; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce