Jonathan Heller S. S. Theol. Doctor Pastor primarius et Rev. Ministerii Gedanensis Senior - Deisch, Matthaeus (1724-1789).; Wessel, Jacob (1710-1780). (Gdańsk, 1767)
Przedstawia portret w półpostaci pastora gdańskiego Jonathana Hellera (1716-1791).
U dołu pod kompozycją pamiątkowa inskrypcja, poniżej sygnatury autora i autora pierwowzoru, miejsce powstania, data powstania: Jonathan Heller S. S. Theol. Doctor Pastor primarius et Rev. Ministerii Gedanensis Senior Jac. Wessel pinx., Matth. Deisch fec. Ged. 1767.
Keywords: Grafika -- Polska -- 18 w; Portrety -- Polska -- 18 w